tisdag 8 april 2008

Hampi: aporna, historiens & chillandets stad

Sa blev det till slut nattbuss pa sondagen, med destination Hampi. Som vanligt sag bussen i den flashiga broschyren pa resebyran bra mycket lyxigare an vad den sen skulle visa sig vara; en rishog med galonkladda 90 britsar beprydda med hemmasydda elefantmonstrade gardiner, gallerfonster som antingen var oppna eller stangda. Resan tog 12 timmar och lyckligtvis var det natt och pa nagot satt hamnade vi i nagon sorts trans till allt guppande och tutande. Jag lyckade riva ner hela gardinstangen, hela fastet med skruvar och allt landade i den morka smutsiga mittgangen en och en halv meter ner. Detta pa grund av ett nodstallt lage i form av trangande blasa. Var ar toaletten fragade jag en slumrande indier varpa han tittade fragande och sa: toilet? No toilet!.

I Hampi tog vi in pa det supersofta Mowgli Guesthouse, lagg marke till namnet da Kippling som skrev Djungelboken faktiskt utgick fran Hampi nar han ville beskriva Kung Louis palats. Apor finns det gott om, Var hydda ser ut som en marangtarta och det kryllar av djur och frukter,
risfaltet utanfor bidrar till trasklaten och hangmattan ar full av myror, men vi har haft det samre.

Igar hyrde vi en vespa och tog en oguidad tur langs tempelomradets for oss outforskade bana. Otroliga stenbumlingar och arkitektoniska under byggt runt 1400 talet da Hampi var kungadommet nr ett. Idag hyrde vi istallet en personlig chauffor en heldag, Rajd. Han ville
ha 50 kr for besvaret och da prickade vi av otaliga tempelbesok. Pa torsdag aker vi ner mot Kerala och det blir definitivt tag den har gangen. Hor nog av oss fran Bangalore, IT-centrumet och storstaden i sodra Indien.

Tills dess, mat snodjupet och lagg som kommentar :) Kramar

3 kommentarer:

Anonym sa...

Avundsjuk...JAAAAAA!!!

Grymma bilder, kameran fungerar bra ser jag :)

Sitter på ICA å kollar in snön som faller utanför....

Hälsa Indien från mig och ha en fantastik resa!

//Maria

Anonym sa...

Hello!
Verkar riktigt nice juh:) Vill också åka till Indien. Men vill ha mer info om maten. Exakt hur gott och hur billigt är det? Keson har blivit dyr..

Hälsningar från Bajenland //Fredrik & Jessica

Anonym sa...

Hej på er!

Vart befinner ni er nu..
Har ni hittat till Bangalore ännu eller har ni fastnat hos någon indisk guru:)
Hoppas att ni har det alldeles underbart!

kram Marie