torsdag 3 april 2008

Sitter på Patnem beach i Goa

Vi borjar med att meddela att resan hittils varit over forvantan. Sjalva flygresandet gick smidigt, vi blev inkastade i Delhis myllrande nattliv stunden efter att vi fatt ut vara stora ryggsackar pa utrikesterminalen i sondags morse. Vi beslot oss for att leta ratt pa ett rum for nagra timmars somn innan det var dags for nasta flyg till Goa. Det gick sadar. Tillslut satte vi oss pa en liten restaurang kl 3.40 pa morgonen och borjade bestalla in den ena kulinariska upplevelsen efter den andra. Sen akte vi till inrikesterminalen och helt sonika bredde ut vart pick och pack pa nagra stolar. Dalig somn. Pa morgonen akte vi in till utkanten av Delhis centrum for att stilla var nyfikenhet pa mangmiljonstaden, efter att vi last in vara ryggor i forvaringsboxar. Kor, avgaser, kryddor, jasmin, chai, alla dessa aromer och odorer slog mot oss och det kandes ratt markligt att helt plotsligt befinna sig mitt i det. Virrvarr av manniskor, stand med krimskrams, ungefar som vi forestallt oss, men anda inte. Efter nagra timmar blev det dags for nasta flyg, med lagprisjatten SpicJet, destination Goa. Skont flyg, en aning for lite benutrymme, men det ar val bara att vanja sig antar jag… Framme i Goa delade vi taxi med en britt, hon skulle at samma hall som oss, norraste delen, Mandrem Beach. Framme i det backsvarta morkret mottes vi av tva helglada svenskar som visade sig vara mina foraldrar! De hade bokat ett rum pa deras hotell, ett supercharmigt, casual-chicka stallet 'Villa RiverCat'. Helt otroligt fint, huset liknar en graddtarta och ser ut att vara ett verk av en paverkad arkitekt i gaudis fotspar. Bilder kommer snart.

Nu har vi spenderat nagra dagar tillsammans, dagarna har baserats pa foljande:
Vilken beach ska vi valja idag? Vad ska vi ata till middag och pa vilken restaurang? Vilken solskyddsfaktor blir det idag? Visst verkar det vara fullt upp?

Idag vinkade vi hejda till mina foraldrar och drog vidare till sodra Goa, en strand bredvid den omtalade Palolem beach, Patnem. Vi hittade en hydda bokstavligt talat pa stranden, med enormt panorama view over arabiska havet, priset? 30 kr per person och natt. Helt ok. Vi sag solnedgangen med en kall Kingfisher I handen, kan det bli mycket battre ar fragan vi staller oss. Efter ett dopp i det 30 gradiga havet at vi vitloksgriljerade tigerprawns med salad och french fries. Imorn blir det mer beachutforskande.
Tills dess, insup den svenska varen :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

härlig hurrni.nu ett meddelande till hanna;nu har jag tatuerat mig o bild finns på min bilddagbok!/Johanna

Anonym sa...

Shit vad nice. Måste ni skriva sådär...??? Jag kommer ihåg när vi var i Patnem och hyrde boogie boards, riktigt bra vågor då. Känner igen beskrivelsen över de intensiva dagarna, man blir ju alldeles matt av alla beslut...

Ta hand om er och lägg upp bilder snart!

Kramar Gabriel och Marie

Anonym sa...

vi sitter här framför den vackert utsmyckade tapeten med lättsaltade svenska naturchips brevid oss.dofter som gammal kebab,svett och urin omfamnar oss, nu när vi ligger i krist soffa i göteborg. huvudvärken påminner oss om gårdagens blöta bravader.

ni verkar ha det fett me´ najs,käka currywurst åt oss!byebyebajs
love/ krist&jofa.

Anonym sa...

Heeej på Er! Det låter ju helt suveränt det där? som en verkligt Paradis! eller Moksha som det heter enligt hinduerna hehe.Det var skönt att höra att allt har gått så bra och ni har en förträfflig vardag, det är bara att vänja er hehe, hur e det med curryn och matförgiftning? Puss och Kram jag saknar Dig så min Hanna!! Ni måste skriva mera!! / Katja